torsdag 15. september 2011

Torsk masala

Vi fortsetter torsdagsfisken vår, og denne gangen ble det en velkrydret og utrolig velsmakende torskerett. Jeg hadde egentlig tenkt å bruke et glass med Uncle Bens Tikka Masala, men det hender at ungene synes det smaker litt for mye. Jeg bestemte meg derfor for å bare krydre fiskestykkene med forskjellige indiskinspirerte kryddere og ha en mild saus av matlagingsyoghurt. (Ikke at det hjalp så mye, ingen av ungene var særlig begeistret.)


Torsk masala, 4 porsjoner
Ingredienser:
600-800 gram torskefilet i serveringsstykker
2 fedd presset hvitløk
2 ts garam masala
1 ts tandoori masala
2 ts paprikapulver
1/2 ts gurkemeie
1/2 ts chilipulver
3-4 ss olje
2 ss sitronsaft
2-3 ss finhakket frisk koriander
salt, sitronpepper
2 dl matlagingsyoghurt
En neve små tomater

Tilbehør:
cashewnøtter
kokt ris
revne gulrøtter blandet med presset sitron, litt vann, litt sukker, litt salt og pepper

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader. Fordel yoghurten i bunnen av en ildfast form. Bland sammen hvitløk, olje, sitron, urter og krydder og vend fiskestykkene i blandingen. Legg fisken på toppen av yoghurten, og hell resten av marinaden over. Fordel tomatene rundt fisken.


Sett formen midt i ovnen og stek fiskestykkene ca. 15 minutter til de er gjennomstekte.Kok risen mens fisken står i ovnen, og lag de revne gulrøttene.

Server fisken med ris, gulrøtter og saus fra bunnen av den ildfaste formen. Strø cashewnøtter over og gjerne et ekstra dryss med grovhakket frisk koriander.Samme oppskrift kan også brukes til kylling eller lam.
1 kommentar:

  1. Ser godt ut. Stikk innom bloggen min og bli med på min Give Away.
    Klem

    SvarSlett