tirsdag 20. september 2011

Grove pannekaker med kremet skinkesalat

Jeg har en rekke ganger i det siste laget grove pannekaker og fylt dem med osteskiver, skinkeskiver, grønn salat, noen grønnsaker og en eller annen rømmedressing. Denne gangen blandet jeg alt fyllet sammen på forhånd, til en slags kremet skinkesalat fylt med masse godsaker. Jeg brukte min vanlige pannekakeoppskrift, som gir mange pannekaker, mens fyllet rakk til ca. halvparten av dem. Resten ble spist med sukker eller syltetøy på. Ønsker man ikke søtt "tilleggspålegg" må man derfor halvere pannekakerøra eller doble fyllet.

Grove pannekaker, ca. 20 stk
Ingredienser til pannekakene:
4 egg
10-11 dl melk
2 ts salt
4 ts sukker
2 ss smeltet smør
7 dl mel, en blanding av havregryn (f.eks 1 dl), grovt mel (f.eks 2 dl) og hvetemel
Smør til steking

Ingredienser til fyllet:
En pakke kokt skinke
1/3 agurk
1/3 rød paprika
1/2 rødløk
6 skiver soltørket tomat i olje
100 gram Jarlsbergost i små terninger
2-3 ss grovhakkede friske urter, feks basilikum og bladpersille
blandet grønn salat
1 dl kesam
1 dl majones
1 fedd hvitløk, presset
2 ts worcestershire sauce
1 ts sitronsaft
1 ts sukker
salt, pepper

Lag pannekakerøra først. Visp sammen eggene og halvparten av melken. Bland inn mel, salt og sukker. Tilsett resten av melka og smeltet smør. Bland til en klumpefri røre. (Røra ser klumpete ut pga havregryna, men pass på at det ikke er masse melklumper.) La røra stå og svelle i minst 30 minutter, men den kan også lages dagen før.

Bland sammen kesam, majones, presset hvitløk, worcestershire sauce og sitronsaft. Smak til med sukker, salt og pepper. Skjær agurk, paprika, løk, soltørket tomat, skinke og ost i små terninger. Finhakk urtene. Bland alt sammen med kesamblandingen. Sett tilside mens du steker pannekakene.


Stek pannekakene i middels varm panne. Det er litt vanskelig å snu store pannekaker med denne grove røra, så det lønner seg å lage de litt små. Har man en pannekakestekepanne er den glimrende til disse.

Fyll pannekakene med en blandet grønn salat og skinkefyllet. Pakk de gjerne sammen som wraps. Jeg stekte litt for store pannekaker denne gangen så de ble litt fillete, og måtte derfor både holdes sammen med tannpirkere og spises med kniv og gaffel.


Fyllet kan fint brukes til andre ting enn pannekakefyll. Bland for eksempel i litt kokt pasta og server det sammen med grønn salat og lunkne pitabrød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar