onsdag 14. september 2011

Formkake med sitron og kokos

Jeg hadde en boks med kesam i kjøleskapet som jeg ikke visste helt hva jeg skulle bruke til. Så kom det opp lapp i barnehagen med foreldremøte, og ønske om at noen tok med kake til kaffen. Dermed fant jeg en oppskrift på kake der det skulle være kesam i røra, selvsagt inne hos Det søte liv.  Liksom-trønderen ble svært lite fornøyd når han skjønte at kaka skulle ut av huset...

Her er oppskriften:

Formkake med sitron og kokos
Ingredienser:
100 gram smør
3 dl revet kokos
1 sitron (skall og saft)
3 egg
2,5 dl sukker
1 dl kesam
3,5 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Glasur:
2 dl melis
1 ss vann
1 ss sitronsaft

Revet kokos til pynt

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 175 grader. Smelt smøret. Riv skallet på sitronene og press ut saften. Hell skall, saft og kokos opp i det smeltede smøret, og rør godt så all kokos er dekket av smør. Avkjøles litt.

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Bland inn kesam og kokosblandingen. Tilsett mel, bakepulver og vaniljesukker, og rør lett til en klumpefri røre.

Hell røra i en smurt brødform (1,5 l) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen i ca. 35 minutter. Kjenn etter med kakepinne at kaka er ferdig.

Avkjøl kaka litt i formen. Løsne forsiktig rundt kantene med en kniv, ta kaka ut av formen og avkjøl helt på rist.

Rør sammen melis, vann og sitronsaft til en ganske tykk melisglasur. Fordel over kaka når den er helt kald. Strø kokos over til slutt. Skjær kaka i skiver og server.


Kaka kan fryses, helst uten glasuren. Holder seg også godt i kjøleskapet noen dager, godt pakket inn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar