fredag 9. september 2011

Parmesankjøttboller med pasta og tomatsaus

Jeg hørte en reklame for Meny på radioen flere ganger på vei til og fra jobb forrige uke, og der presenterte de en oppskrift på parmesankjøttboller. Hørtes veldig fristende ut, og på Menys nettside reklamerte de med "en sikker vinner blant store og små", og "kun 6 ingredienser og ferdig på 15 minutter".

Her er oppskriften, med mine tilpasninger så det er litt mer enn 6 ingredienser her altså:

Parmesankjøttboller med pasta og tomatsaus, 4 porsjoner
Ingredienser:
600 gram kyllingkjøttdeig
100 gram revet parmesanost + noen ekstra strimler til å strø over ved servering
1 egg, sammenpisket
2 ts tørket oregano
salt, pepper

olje til steking

pasta, gjerne fersk spagetti

en god tomatsaus, smaksatt med rosmarin og oregano (enten hjemmelaget eller fra glass; Barilla sine er ikke så ille altså)

Fremgangsmåte:
Bland kyllingkjøttdeig, revet parmesan, sammenpisket egg, oregano, salt og pepper. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin, men det går veldig kjapt og greit med en stor sleiv eller hendene.
Varm olje i en stekepanne, godt varm panne. Bruk to spiseskjeer og form kjøttboller etter ønsket størrelse som du legger rett i panna. Stekes ett par minutter på hver side. Legg kjøttbollene over på en tallerken etterhvert som de er stekt på begge sider.


Når du har stekt ferdig alle sammen legges de tilbake i panna igjen, hell ca. 0,5 dl vann over og la de dampe seg ferdig på svak varme. (De kan også legges over i tomatsausen og småkoke ferdig der.)

Kok pasta og varm tomatsausen. Server kjøttbollene sammen med pasta, tomatsaus og noen flak med parmesan på toppen. En deilig hverdagsmiddag!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar