Så til maten; jeg er veldig glad i ulike kjøttboller. Det er også en mattype begge ungene gafler i seg, og det er litt viktig siden de ofte bare pirker i maten. Dette var en ny oppskrift, men med kjente favorittkrydre; karri og garam masala. Veldig gode kjøttboller, og veldig god saus. Kommer nok til å stå på menyen flere ganger.
Her er oppskriften:
Kjøttboller i karrisaus, 4 porsjoner
Ingredienser til sausen:
1 løk
1 fedd hvitløk
2 ss olje
2 ts karri
1 dl rosiner
1 kanelstang
1 laubærblad
1/2 ts salt
1 boks hermetiske tomater, hakkete
1 dl matfløte
Ingredienser til kjøttbollene:
500 gram kjøttdeig
0,5 dl strøkavring
1,5 dl melk
1 fedd hvitløk
2 egg
1,5 ts salt
0,5 ts pepper
2 ts garam masala
1 liter buljong/kraft
Tilbehør:
Hakket persille
Ris
Brokkoli, små buketter
Fremgangsmåte:
Sett på risen til koking. (Det tar ca. 20 minutter å lage alt det andre, så hvis man bruker ris med kortere koketid enn det må man vente litt med riskokingen.)
Begynn så med karrisausen. Varm oljen i en kjele til den er middels varm. Finhakk løk og hvitløk og stek det i oljen sammen med karri. Stek til løken er blank og myk. Tilsett rosiner, kanelstang, laubærblad, salt, 1 boks tomater og 1 dl matfløte. Kok opp og la sausen trekke i 10 minutter.
Kok opp buljongen. La strøkavring svelle i melken i ca. 10 minutter. Rør strøkavringen inn i kjøttdeigen, og tilsett egg, hvitløk, salt, pepper og garam masala. Arbeid godt sammen, gjerne med kjøkkenmaskin, og form til kjøttboller ved hjelp av to vætede spiseskjeer. Legg de over i den varme buljongen og la de trekke der i 8-10 minutter.
Legg brokkolibukettene over i risvannet så de kan koke med i 5 minutter.
Legg kjøttbollene over i sausen før servering og strø hakket persille på toppen.
Server kjøttbollene med ris og brokkoli, evt. en grønn salat.
Disse var kjempegode :) Du er en flink kokk du min kjære kone :)
SvarSlett