Oppskriften under er endret i forhold til kayennepeppermengden.
Kyllingspyd for de tøffe, 4 porsjoner
6 kyllingfileter
Marinade:
2 ts Colman sennepspulver
1 strøken ts kayennepepper
4 ss Worcestershiresauce
1 ss brunt sukker
2 ss tomatpure
1 ss sitronsaft
3 hvitløksfedd, presset
1 ss olivenolje
Kyllingspyd for barna, 2 porsjoner
2 kyllingfileter
Marinade:
1/2 ss brunt sukker
1 ss tomatpure
1 ts sitronsaft
1/2 ss olivenolje
1 fedd hvitløk, presset
1/2 ts garam masala
1 ts paprikapulver
1 ts kvernet Pasta Rosso-krydder og Chicken&Steak-krydder
Kald yoghurtsaus:
1/2 beger matlagingsyoghurt blandes med 1 fedd presset hvitløk, litt sukker, salt og pepper, 1 ts olivenolje, 1/2 ts sitronsaft, 1/2 potte finhakket mynte
Annet tilbehør:
Grønn salat med agurk
Ris kokt med gurkemeie (1/2 ts) eller safran (noen ørsmå tråder) i vannet for å få en fin gulfarge
Nanbrød eller pitabrød
Fremgangsmåte:
Bland sammen alle ingrediensene til marinadene i to ulike boller. Skjær kyllingfiletene i store terninger og legg de i marinadene en god stund, gjerne natten over.
Bland sammen alle ingrediensene til yoghurtsausen og la den stå kaldt inntil servering.
Legg trespyd i vann ca. 10 minutter før du skal bruke dem. Sett ovnen på 220 grader + grill og sett samtidig vannet til risen på koking med gurkemeie eller safran i vannet.
Tre kyllingbitene på spydene og legg dem over på et smurt stekebrett. Du kan også bruke bakepapirkledd stekebrett, men jeg opplevde at papiret ble temmelig svidd av grillen. Legg barnas spyd litt unna de sterke spydene for det vil bli litt væske rundt spydene. Stek spydene øverst i ovnen i 4-5 minutter. Ta deretter brettet ut og snu spydene. Stek de på den andre siden i nye 4-5 minutter. Skru deretter av grillfunksjonen og flytt brettet til midten av ovnen for å la bitene bli helt ferdigstekte. Mine sto 4 minutter til.
Server kyllingspydene med den gule risen, en grønn salat og agurkbiter, kald yoghurtsaus og gjerne nanbrød eller pitabrød ved siden av.
Storebror sin tallerken. Han har lagt opp helt selv,
litt påvirket av mamma'ns tallerkenstyling.
Og det storebror gjør, gjør lillesøster rett etterpå.
Skjønne barna mine <3
Mmm... disse så gode ut. Helt klart noe jeg burde lage til Helge som gjerne spiser sterk mat. Baguettene i forige innlegg så også veldig luftige og gode ut. :0)
SvarSlettDet ser virkelig lækkert ud, det må prøves :-)
SvarSlettMange hilsner
Birthe