Her er oppskriften:
Grove rundstykker med kesam, 24 stk
Ingredienser:
4 dl sammelt hvete, grov eller fin
12 dl hvetemel
1 pakke gjær, tørrgjær eller fersk
5 dl lunkent vann
1 ts salt
1 beger mager kesam
1 sammenpisket egg til pensling
evt. frø/korn til å strø over (jeg brukte valmuefrø og en 5-kornsblanding)
Fremgangsmåte:
La begeret med kesam få romtemperatur (varm det evt. litt i mikroen, men det må ikke koke.) Bland sammen mesteparten av melet, salt og tørrgjær om du bruker det. Bland inn vann og kesam. (Bruker du fersk gjær må det først løses opp i vannet.) Elt deigen godt sammen, gjerne i kjøkkenmaskin, og juster med resten av melet. Deigen skal bli smidig og glatt.
La deigen heve på et lunt sted, tildekket med plast, i 30 minutter.
Ha deigen ut på bakebordet, del den i 2 deler. Rull hver del til en lang pølse som hver igjen deles i 12 deler. Trill rundstykker, og legg dem på bakepapirkledde stekebrett. Etterhver på et lunt sted, under plast, i 20 minutter.
Pensle rundstykkene med sammenpisket egg før steking, og strø gjerne over korn eller frø. Stekes midt i ovnen på 220 grader i ca. 15 minutter. Avkjøles på rist.
Server rundstykkene sammen med godt pålegg eller som tilbehør til feks suppe.
Storebror sine bilrundstykker og lillesøsters
spise-litt-av-deigen-før-den-stekes-rundstykke
Noen av de andre rundstykkene, jeg klarer jo aldri å få
alle like store!
Laget disse i går, kjempegode!
SvarSlett