torsdag 1. september 2011

Matmuffins

Matmuffins er kjekk nistemat, suppetilbehør eller bare som litt kos til kveldsmaten. Med kesam, ost, egg og skinke blir de ganske så fulle av proteiner, og bruker man halvparten fint og grovt mel er de ikke så verst sunne.

Matmuffins, 30 stk.
Ingredienser:
4 egg
1 beger kesam
8 dl mel (jeg bruker 4 dl grovbakstmel og 4 dl hvetemel)
2 ts bakepulver
1 ts salt
2 fedd hvitløk, presset
2 ts tørket oregano
1 ts tørket timian
melk til å spe med

Fyll:
2 revne gulrøtter
1 vårløk, finhakket
1 rød paprika, finhakket
1 boks bogskinke, små strimler
250 gram revet ost
1 liten boks mais, godt avrent
1 glass tykk salsa
(Fyllet kan varieres i det uendelige; fetaost, oliven, rødløk, sennep, spinat, soltørkede tomater osv osv)

Fremgangsmåte:
Bland sammen kesam og egg (alt kan gjøres for hånd). Tilsett presset hvitløk og urter. Bland inn melet, og spe om nødvendig med melk (jeg spedde med godt over 1 dl). Røra skal være skikkelig tykk! Tilsett deretter det du måtte ønske av fyll. Fyll røra over i godt smurt muffinsbrett (det lønner seg IKKE å bruke papirformer, da setter det seg fast). En stor spiseskje røre er passe i hvert hull.
Stekes ved 175 grader i ca. 30 minutter. Ta deretter muffinsbrettet ut av ovnen, legg muffinsene over på rist og stek de videre uten former i ca. 5 minutter. De skal være litt deigete inni når de kommer ut av ovnen, men når de avkjøles blir de fastere og veldig saftige.



Lillesøster ville ikke ha muffinsene, så hun spiste heller knekkebrød
med smør og mais på...Og krevde at mamma tok bilde av hennes mat også.

Muffinsene kan spises både varme og kalde, og kan fint fryses.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar