Dagens oppskrift er dermed også langt fra julete; nemlig hamburgerbrød. Jeg kan visst aldri slutte å lete etter nye hamburgerbrød-oppskrifter. Selv om alle jeg har funnet er gode, prøver jeg ofte nye når jeg finner det. Denne ble anbefalt på Trine matblogg, og det pleier jo å være et kvalitetsstempel. I følge Trine er det det med å elte inn smøret til slutt som gjør det gode resultatet, og jeg har begynt å gjøre det på alle gjærbakster nå. Med stort hell, baksten blir luftig og lett og deigen veldig god å jobbe med. Oppskriften er som nevnt funnet på Trines matblogg, men jeg har gjort den om litt.
Halvgrove hamburgerbrød, 24 stykker
Ingredienser:
5 dl melk
2 dl vann
2 ss sukker
2 ts salt
1 pakke gjær, fersk eller tørrgjær
700 gram hvetemek
300 gram sammalt hvete, fin eller grov
100 gram smør i terninger
1 egg til pensling
sesamfrø
Fremgangsmåte:
Varm melk og vann til fingervarm temperatur og løs opp gjæren i en liten del av væskemengden hvis du bruker fersk gjær. Bruker du tørrgjær blandes det i melet. Hell mel og evt. tørrgjær, sukker og salt i bakebollen, holdt igjen litt av hvetemelet. Tilsett melk- og vannblandingen samt gjærblandingen hvis du bruker fersk gjær. Elt deigen godt sammen og juster med melet til du får en smidig deig. La deigen eltes ganske kraftig i ca. 10 minutter før du tilsetter smøret i terninger. La deigen elte i ytterligere 5-10 minutter. Dekk til med plast og la deigen heve i ca. 1 time.
Ha deigen ut på bakebordet og del den i 24 emner. Trill runde boller som du trykker flate med hånden. Legg på stekebrett og kle med plast. La de etterheve i 45 minutter. Har de blitt før høye etter heving kan de presses litt forsiktig ned igjen. Før steking pensles de med sammenpisket egg og strøs med sesamfrø.
Stek midt i ovnen på 225 grader i ca. 12 minutter. Avkjøles på rist.
Hmm, bildet vil visst ikke komme inn riktig vei...
Hamburgerbrødene er fine å fryse, pass da på at de er helt avkjølt før de pakkes i poser og fryses.
Deigen kan også brukes til grove rundstykker, pølsebrød eller fylles med for eksempel ost og skinke til pizzasnurrer eller pizzahorn.
Denne oppskriften var midt i blinken for hamburgerbrød. Akkurat hva jeg letet etter. Takk.
SvarSlettSå bra at du fant noe du likte :)
SvarSlett