tirsdag 29. mai 2012

Coca cola dream cake

Litt mye baking og lite middag fra min side for tiden. Det betyr ikke at vi bare lever på kaker altså, men i finværet har det blitt mye grilling av pølser, hamburgere, koteletter og svinefileter. Ikke noe veldig spennende tilbehør heller, så da er det ikke noe særlig å blogge om.

Men bursdag for liksom-trønderen betyr igjen kake, og det er vel egentlig bare sjokoladekake som gjelder på hans bursdag. Siden jeg er den litt kjipe kona som ikke orker lage bryllupssjokoladekaken vår uten at det er en minst like stor anledning, ble det en annen favoritt; Chocolate Coca-Cola Dream Cake. I år som i fjor. Supersaftig, masse sjokoladesmak og et lite hint av kanel. Mmmmm!
Oppskriften er opprinnelig fra Det søte liv.

Chocolate Coca-Cola Dream Cake
Ingredienser til kakebunnen:
500 gram smør
9 dl hvetemel
8 ss kakao
3 ts kanel
2 ts natron
9 dl sukker
4 egg
2,5 dl kefir
4 ts vaniljeessens
4,5 dl coca-cola (sukkerholdig)

Ingredienser til glasuren:
100 gram smør
1,5 dl coca-cola (sukkerholdig)
6 ss kakao
2 ts vaniljeessens
500 gram melis
En haug med små gelecolaflasker

Fremgangsmåte:
Smelt og avkjøl smøret. Bland alle de tørre ingrediensene godt sammen i en stor bakebolle. Bland sammen lett sammenpiskete egg, kefir, vaniljeessens og coca-cola i en annen bolle. Bland det tørre og det våte godt sammen, og rør tilslutt inn avkjølt smør. Deigen har en ganske tynn konsistens.

Hell deigen i en stor bakepapirkledd langpanne (30x40 cm). La bakepapiret stikke opp langs kantene slik at det blir enklere å løfte kaka ut av formen etter steking. Stek kaka midt i ovnen på 175 grader i 50 minutter. Sjekk med kakenål at den er ferdigstekt.

Lag glasuren rett før kaka er ferdig. Smelt smør i en liten kjele. Rør i coca-cola, vaniljeessens og kakao. Tilsett deretter melis og rør til du får en glatt og klumpefri glasur.

Avkjøl den stekte kaka litt i formen. Løft den deretter ut av formen ved hjelp av bakepapiret. La kaken ligge på et underlag som er større enn selve kakebunnen for glasuren kommer til å renne noe utover. (Jeg brukte bakepapir under.)

Hell glasuren over den varme kaken og smør utover. Bruk litt tid og hell på litt etter litt slik at glasuren trekker ned i kaka. Pynt med masse små gelecolaflasker før glasuren har stivnet. La kaka stå en stund, gjerne kjølig, til glasuren har stivnet før du deler den opp i passende firkanter og serverer.

Kaka kan fryses, men bør da settes litt i kjøleskapet først sånn at glasuren blir ganske stiv sånn at det ikke blir masse glasursøl når den pakkes inn.Kaka ser rå ut, men det er glasuren som har trukket inn i den
øverste delen av kaka.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar