fredag 8. juni 2012

Ruccola-pesto

Basilikum-pesto er fantastisk godt, og når jeg nå har skjønt hvor enkelt det er å lage det selv ble det på tide å prøve ut andre varianter. Ruccola-pesto har jeg sett henvisning til i flere oppskrifter så da falt valget på nettopp det.

Ruccola-pesto
Ingredienser:
1 pakke ruccola (tror pakken min var 75 gram)
1/2 kinesisk hvitløk eller 2 fedd vanlig hvitløk
8 ss mandler, med skall (man kan også bruke pinjekjerner eller hasselnøtter)
50 gram revet parmesan
saft fra 1/4 sitron eller lime
salt, pepper
ca. 1 dl olivenolje

Fremgangsmåte:
Skyll og tørk ruccolaen. Finriv parmesan. Ha mandler og hvitløk i en matprosessor og kjør det til en fin masse. Tilsett så rucolla og kjør det sammen med mandler og hvitløk til alt er godt blandet. Da tilsettes sitronsaft, parmesan, salt og pepper; bland på nytt. Tilslutt tilsetter man oljen i en tynn stråle mens maskinen kjører. Bruk så mye olje du trenger i forhold til hva slags konsistens du ønsker på pestoen. (Det kan hende man må ha litt sukker i også; noen ganger er ruccolaen i overkant bitter.)

Overfør pestoen til et tett glass som kan oppbevares i kjøleskap i ca. 1 uke.

Hva kan man bruke ruccola-pesto til? Alt man ville brukt basilikum-pesto til! Jeg har forløpig brukt det som topping på ovnsbakt laks og inni et deilig urtebrød (oppskrifter kommer!). Ellers kan det brukes som dressing; bare bland det med litt rømme eller mer olje og litt eddik. Og som vanlig pesto kan det blandes med pasta. I kveld tenkte jeg å bruke restene på en "hvit" pizza, altså pizza med creme fraiche i stedet for tomatsaus, sammen med fersk mozarella og en eller annen spekeskinke, gleder meg!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar