Appelsinkylling, 4 porsjoner
Ingredienser:
1 hel kylling eller 4 store kyllingfileter (evt. 6 litt mindre)
Ca. 1/2 ts salt
Sitronpepper
3/4 dl brunt sukker
3/4 dl honning
1 ss maisenamel
1 dl matfløte
1 ss soyasaus
3 appelsiner
Fremgangsmåte:
Del opp kyllingen i biter hvis du bruker hel kylling. Fileter kan brukes hele. Skyll og tørk kyllingbitene før de legges i en liten langpanne/ildfast form. Dryss over salt og pepper.
Vask appelsinene godt hvis du ikke bruker økologiske appelsiner, og riv appelsinskallet på den fine delen av et rivjern. Pass på å ikke få med noe av det hvite, det smaker bittert. Press saften av 2 av appelsinene, det skal bli ca. 2,5 dl til sammen. Den siste appelsinen skrelles og deles i båter. Bland sammen sukker, honning, maisena, appelsinskall og appelsinsaft i en kasserolle og kok opp. Rør godt og la sausen koke til den tykner. Tilsett fløte og soyasaus, rør godt og la koke opp igjen. Tilsett evt. mer maisena hvis sausen har blitt for tynn, det skal være en tykk og god saus.
Fordel sausen over kyllingbitene i formen. Stek på nederste rille i stekeovnen ved 180 grader i ca. 50 minutter. Legg i appelsinbåter og stek videre i 6-8 minutter. La retten hvile i 10-15 minutter før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar