Det er ikke så fristende å stå på kjøkkenet og lage mat i mange timer når termometeret viser 22 grader ute og 26 grader inne. Så i dag ble det en enkel pastarett på oss, som falt i smak hos alle mann.
Tagliatelle med sprøstekt spekeskinke, 3-4 porsjoner
1 stor pakke med fersk tagliatelle
1 pakke Birkebeiner spekeskinke
1 pose pinjekjerner
En stor neve frisk basilikumCa. 2 dl revet eller høvlet fersk parmesan
2-3 ss olje
Salt og pepper
Kok pastaen etter anvisning på pakken, hell av vannet og bland inn olje så pastaen ikke klebrer seg sammen. Rist pinjekjernene i middels varm, tørr panne til de er gyldne.
Stek deretter spekeskinkeskivene, også i tørr, middels varm panne, i ca. 2 minutter på hver side. Legg skinken over på kjøkkenpapir som trekker til seg fettet slik at skivene blir sprø.Riv parmesanen på det fineste rivjernet eller skjær den i tynne skiver med ostehøvel. Hakk basilikumen grovt. Anrett på tallerken og krydre med salt og pepper før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar